Створення нових робочих місць, вчасна виплата заробітної плати і всіх гарантованих державою соціальних допомог – пріоритет влади усіх рівнів.

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад зазначила, що саме на цьому акцентує Глава держави. Виконуючи президентські доручення, в області в наступному році планують працевлаштувати 30 тисяч незайнятих краян, створити більше 20 тисяч нових робочих місць, а майже тисячі безробітним надати стартовий капітал для започаткування бізнесу, виплативши одноразову допомогу. Водночас Президент України зазначив, що в наступному році відбудеться чергове підвищення заробітних плат, пенсій і соціальних виплат по всіх напрямках. Тобто буде продовжена держполітика, започаткована 2010-му році. Тому відповідальні фахівці мають працювати як злагоджений годинниковий механізм, аби всі гроші люди отримували в повному обсязі та без затримок, підкреслила Світлана Сад.

Виплата працівникам заборгованих зарплат – є першочерговим завданням державної виконавчої служби в області, запевнила начальник головного управління державної виконавчої служби України в Рівне нській області Марина Лук’янова. Так, в 2013 році вдалося завершити провадження по понад 4 тисячах виконавчих документів і повернути людям більше 14 мільйонів зароблених гривень, яких вони чекали роками. Це 85 відсотків суми, яка підлягала стягненню, і це на 15 відсотків більше, ніж наприклад у 2010 році. Світлана Сад наголосила, що динаміку потрібно втримати, адже Віктор Янукович називає неприпустимою затримку виплати заробітної плати. «На жаль, у нас є такі випадки з різних причин. Цього не повинно бути. Виплата повинна бути завжди своєчасною, день у день, щоб ніяких сумнівів ні в кого не було», - зазначив Глава держави.

Тим часом аби педагоги, медики, працівники культури та інші бюджетники отримували зарплатню вчасно, Рівне нщина знову одержить більше 16 мільйонів із держказни, зауважила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Людмила Кушнер. За її словами, загалом цьогоріч область отримала 74 мільйони додаткової дотації для своєчасного та повного розрахунку з бюджетниками.