Відомий у колах любителів класичної та сучасної інструментальної музики київський піаніст-імпровізатор Роман Коляда презентував перший за роки своєї творчої діяльності професійний відеокліп. Відео було відзняте на композицію «Незнайомка з хризантемами», що входить до альбому «Янголи повертаються».

Цікаво, що відео було відзняте протягом одного дня у Рівному, де Роман давав сольний концерт у Залі камерної та органної музики. За словами активістів тамтешнього джаз-клубу «Джем», які вже не вперше запрошували Коляду до Рівного, вони були здивовані, коли з’ясувалось, що автор трьох альбомів неокласичної фортепіанної музики не має жодного якісного відео, окрім кількох зйомок концертів. Тому музиканту запропонували допомогти із цим, зафільмувавши одну з його композицій.

Окрім власне піаніста у кліпі знялася артистка Рівне нського музично-драматичного театру Наталія Маткова, а хореографію ставив головний хореограф театру Олексій Яриш. Там же, а також у Рівне нському Палаці дітей та молоді й відбувалися зйомки. Окрім того, у кадрі можна побачити центральний парк Рівного восени. Режисером і оператором кліпу став Дмитро Максимчук, рівненська продакшн-студія «Vidima Studio Max» http://vidima.com.ua).

Роман Коляда – один з найкращих українських композиторів-неокласиків, що створює романтичну інструментальну музику. Хоча сам музикант композитором себе не називає, надаючи перевагу визначенню «піаніст-імпровізатор». Очевидно, це обумовлено тим, що жодну із своїх композицій автор не записує у нотному вигляді, а тримає у пам’яті. Тому більшість творів часто-густо на різних виступах звучать по-різному.

- Власне, на самих зйомках була дещо курйозна ситуація, коли мені потрібно відіграти композицію «Незнайомка з хризантемами», так, як вона звучить у альбомі. Але ж останнім часом я її граю трохи інакше. Тому хлопцям довелося попотіти, щоб синхронізувати звук і відео. Шанувальники піаніста-імпровізатора Романа Коляди вже називають робота «напрочуд романтичною та ніжною».

pic

pic