У Дубенському гарнізоні 35 військовослужбовців отримали ордери на постійне та службове житло у новозбудованому будинку по вулиці Семидубська, 4.

У День Святого Миколая ордери та ключі на житло їм вручили виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Ігор Колесник і заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Володимир Новак.

П’ятиповерховий будинок для військових Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України почало будувати ще у 2009 році. За цей час на його спорудження було інвестовано 10 мільйонів 640 тисяч гривень. За ці гроші 35 сімей військовослужбовців отримали не просто квартири «під ключ», а з автономним опаленням та санвузлом. От лишень меблі новосели куплять під свій смак.

- Будинок утеплили, у дворі для маленьких жителів облаштовано дитячий майданчик, - зазначив начальник Подільського УКБ МО України Юрій Каюн. – Це чи не перший будинок для військових, на квартири у якому новосели отримали не оглядові, а постійні ордери. Власне будівля вже здана в експлуатацію та передана на баланс Дубенської міської ради. Тобто, сім’ї військових отримали повноцінне житло, мають змогу заключити угоди з комунальними службами та щасливо жити у новеньких квартирах.

До слова, серед новоспечених власників квартир не лише офіцери, а й пенсіонери і військовослужбовці військової служби за контрактом. Церемонія вручення їм ордерів розпочалася із вітального слова генерал-лейтенанта Ігоря Колесника, в якому він привітав новоселів та запевнив, що це лише «перша ластівка» в амбітних планах будівництва житла для військових на Рівне нщині .

- Наступного року заплановано будівництво ще трьох будинків у Рівному, що дозволить ще вдвічі скоротити чергу військовослужбовців, які потребують покращення житлових умов в області, - зазначив виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування «Північ», і додав, що є домовленість із головою Рівне нської облдержадміністрації Василем Берташем щодо сприяння в якнайшвидшому зведенні службового житла.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доповнив, що після візиту на Рівне нщину Міністра оборони, фахівці відпрацювали дорожню карту вирішення житлової проблеми військовослужбовців.

Сім'я підполковника Сергія Іващука отримала трикімнатну квартиру на 77 квадратних метрів. Сім'я із чотирьох багато років побивалась винаймаючи житло, а тепер радості не приховує.

- Раніше ми їздили по різних гарнізонах, змінили шість місць проживання, були в селах, у великих містах. Після 20 років служби у Збройних Силах України пощастило отримати свою квартиру. Вже не треба буде платити за піднайом житла. Думаю, що Новий Рік відзначимо вже тут, в умебльованій квартирі. Це неабиякий стимул до подальшої служби та віра у завтрашній день, - додав підполковник Сергій Іващук.

Варто зазначити, що у трьох гарнізонах Рівне нської області на черзі для поліпшення житлових умов перебуває близько 1000 військовослужбовців. У Рівне нському гарнізоні наступного року планується реалізувати найбільший проект – розпочати будівництво одразу на двох ділянках. Зокрема, 79-квартиний житловий будинок по вулиці Вербовій, по вулиці Соборній планується розпочати проектування і будівництво 144-квартирного житлового будинку.

До речі, за іще один будинок, в якому мали б отримати службові квартири рівненські офіцери, став причиною судових розглядів.

pic

pic

pic