Творити добро і допомагати людям за покликом серця і велінням совісті можуть справжні Миколаї. Вони молоді, освічені і юридично підковані. До того ж захищають людей від свавілля, несправедливості, витягають з в'язниць, виправдовують. А сьогодні ще й відзначаються професійне свято - день адвокатури. Про підводні течії своєї роботи розкажуть адвокати з Рівного, котрі захищають інтереси громади у багатьох резонансних справах.

Будівництво автозаправної станції на Басовому куті - під контролем людей, юристів і навіть політиків. На громадських засадах представляє у судах інтереси рівнян, які виступили проти нафтових підприємців-забудовників, Микола Бляшин. Зізнається, що рішення стати юристом виникло ще в школі.

У перерві між слуханнями вдалося піймати юриста з Комітету виборців України Миколу Глотова. Каже, що має зараз близько 40 справ, де захищає громадян від свавілля чиновників.

Безсонні ночі з документами, кодексами, обмірковуванням промов - це лише маленька частина роботи адвоката. За лаштунками лишаються сумніви у власних силах, зневіра у чесності суддів, і навіть погрози.

Професійне свято обидва Миколи проведуть на роботі, один захищатиме інтереси адвокатів у суді, інший готуватиметься до слухань. Є проблеми, коли серце і совість не дозволяють стояти осторонь і тим більше брати гроші за свою роботу, кажуть чоловіки. І тоді, відкидаючи сумніви і жертвуючи вільним часом, який можна провести з родиною, робиш свою справу відповідально і добросовісно. Викладаючись на 100%. Бо інакше не вмієш.