За чергою чи поза чергою? Для соціальнонезахищених верств населення чи платоспроможних? У кого більше шансів отримати безкоштовну земельну ділянку у мікрорайоні Тинне. Варіації створення прозорого та справедливого механізму для отримання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва за круглим столом обговорювали члени спеціальноствореної депутатської комісії.

Двадцять років черга на земельні ділянки у Рівному не просувалась, а лише збільшувалась. Проект положення про виділення земельних ділянок для будівництва, садівництва та городництва не розроблявся. Тож нині, під час обговорення ситуації із землею в Тинному розглядали ймовірні ключові пункти та правила для нього. У вищезгаданому районі нараховується близько 400 ділянок, які можуть безкоштовно отримати мешканці Рівного. До того ж з міста при затвердженні бюджету на 2014 рік можуть бути виділені кошти на прокладання інженерних мереж.

Втім, не усі члени комісії таке рішення вважають справедливим.

До того, ж говорить депутат, люди, які хочуть першочергово отримати в Тинному безкоштовну земельну ділянку повинні бути платоспроможними, навіть якщо до цього не стояли у черзі. А ще зробити щось корисне для міста.

Натомість інший член комісії Анатолій Чугуєвець не погоджується із пропозицією колеги. Адже, у цьому випадку потерпатимуть соціальнонезахищені верстви населення.

На засіданні звучала також пропозиція, щоб роздати усю вільну землю, її у Рівному 300 гектарів, усім хто стоїть на черзі, їх більше двох з половиною тисяч. Таким чином частина людей почне продавати свою землю, це здешевить її, - говорять депутати. Пропонували влаштувати аукціон, втім зійшлися на тому, що першочергово потрібно запросити на наступне засідання начальника міського управління земельних відносин, аби визначити точну кількість земельних ділянок у Тинному та вартість прокладання інженерних мереж. І лише після того визначати механізм, за яким рівняни зможуть отримувати безкоштовні земельні ділянки.