Пропрацював кілька місяців і зупинився сміттєпереробний завод у Рівному. Рішення про це прийняли акціонери. Як виявилося, після чергового "покращання", коли переробку сміття прирівняли до діяльності природних монополій і видобутку надр. Тож 30 працівників заводу нині звільнені.

О

станнім в Україні припинив свою роботу Рівне нський сміттєпереробний завод. З 1 грудня підприємство офіційно не працює. А за кілька днів до цього завод відвідував профільний міністр Геннадій Темник, який ставив його за приклад іншим та радив переймати досвід. Негативні наслідки зупинки сміттєпереробного для Рівного і екологічні, і економічні, каже міський голова.

Недосконалість вітчизняного законодавства стала причиною зупинки, зізнався директор Святослав Євтушенко. Ще у жовтні верховна рада мала прийняти закон, який би регулював діяльність сміттєпереробних підприємств. Спеціально уповноважений орган - одна із НацКомісій не має права без відповідної ліцензії розробляти тарифи. А от придумати як ліцензувати переробку сміття чиновники не встигли.

Тепер сміття знову вивозитимуть на полігон, де вони лежатиме мертвим вантажем. Директор підприємства не полишає надію, що закон 2295 народні депутати таки приймуть і сміттєпереробний запрацює навесні.