Сьогодні, 17 грудня, українські дівчата піднесли Президентові РФ Володимиру Путіну гарбуза. Близько 50 дівчат провели пікетування Посольства РФ, заспівали там народних пісень та залишили там свою однозначну відмову вступати до Митного Союзу - гарбуз, обв'язаний єврострічками.

Як відомо, за давньою українською народною традицією, гарбуз виносили сватам, як знак відмови дівчини вийти заміж за того, хто просить її руки. Отримавши гарбуза, хлопець не міг посвататися вдруге.

У такий символічний спосіб громадськість України дає свою відповідь на пропозицію Володимира Путіна Україні увійти до Митного союзу. І хоча це суто українська народна традиція, ми сподіваємося, що ця символічна відповідь, буде почута та усвідомлена керманичами Росії, адже, як відомо, «насильно мил не будешь».

Активістки тримали плакати: "Чорні брови, карі очі - я за Путіна не хочу!", "Запрошуємо тебе до Європи - будемо дружити сім'ями!", "Насильно мил не будешь!" тощо. До пікету також приєдналася колона з активістами АвтоМайдану. Вони двічі проїхали повз Посольство РФ з прапорами України та ЄС та звуковими сигналами продемонстрували свою присутність.

Джерело: Громадський сектор Євромайдану

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic