19 листопада ц.р. набрав законної сили вирок Апеляційного суду Рівненської області стосовно голови правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність», які за попередньою змовою шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами спілки на суму понад 70 тисяч гривень.

У травні 2011 року в Управління СБ України в Рівне нській області з відповідною завою звернулися члени цієї кредитної спілки, які поскаржилися на проблеми із поверненням їх депозитних вкладів.

Співробітниками СБУ було ініційовано перевірку та встановлено, що протягом 2007-2008 років окремими працівниками кредитної спілки, за вказівкою керівника, з каси спілки за видатковими касовими ордерами нібито отримувалась готівка на господарські витрати. Однак, фактично ця готівка не отримувалась, а погашення видаткових касових ордерів відбувалось фіктивно.

Для підтвердження факту надання консультаційних послуг виготовлялися фальшиві акти здачі-прийняття виконаних робіт, а також оформлялися сфальсифіковані товарні чеки.

За результатами перевірки у травні 2011 року слідчим відділом УСБУ в Рівне нській області було порушено кримінальну справу стосовно голови правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність» за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Досудовим слідством встановлено, що голова правління цієї спілки систематично перераховував кошти на рахунки приватного підприємця за нібито надані ним консультаційні послуги. Таким чином кошти були обернені головою спілки на власну користь.

За період діяльності кредитної спілки сформувалась заборгованість з повернення депозитних вкладів членам цієї кредитної спілки на загальну суму понад 2,7 млн. гривень.

Апеляційний суд Рівне нської області визнав винними голову правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність» за ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем), та ч.2 ст.28ч., 2 ст.366 (службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального Кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років із встановленням іспитового терміну два роки та позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими повноваженнями терміном на три роки.