Київська міліція при розгоні мітингу 30 листопада перевищила дозволену законом міру застосування сили.

Про це говориться у повідомленні на сайті МВС України.

"В окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників", - говориться в документі.

Водночас в міліції не відмовляються від версії про агресію збоку учасників мітингу на Майдані.

"Застосування сили відбувалося в умовах вчинення деякими учасниками акції протиправних дій у вигляді активного опору, кидання в працівників спецпідрозділу небезпечних для життя та здоров’я предметів та розпилювання речовини невстановленої дії", - стверджують в МВС.

В МВС визнали, что окремі його співробітники порушували закон.

"За попередніми висновками, є підстави стверджувати, що з боку посадових осіб ГУМВС України в місті Києві, відповідальних за організацію охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, та окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та низки відомчих нормативних актів", - підкреслили у відомстві.

Остаточні оцінку діям своїх колег правоохоронці обіцяють представити після закінчення Гепрокуратурою її розслідування. Саме туди направлений "попередній висновок за результатами службового розслідування".

Джерело: Українська правда