Почався 4-ий тиждень, відколи українці вийшли на Майдан. І якщо з початку люди вимагали покарати винних за побиття студентів та відставки міністра УМВС, то далі до цих вимог додалися відставка уряду, звільнення затриманих під час акцій протесту, заборона переслідування учасників Євромайдану. І найменш реальна проте така очікувана майданом - відставка президента Віктора Януковича. Заклики влади не застосовувати силу чомусь не чули правоохоронці, які скалічили під час зачистки київських вулиць, понад сотню чоловіків. Серед тих, хто відчув на своїй спині та голові силу беркутівських кийків є і рівняни. З одним із них ми встигли поговорити, перш ніж чоловік знову поїде на Київ.

Страху немає, каже рівнянин Андрій Рожков, навіть після того як 11 грудня йому розбили голову гумовим кийком беркутівці з Криму. Понад 2 години знущань на холодній землі та автозаку перш ніж чоловікові надали допомогу.

Там стоять люди, які розуміють, що дороги назад немає, розповідає Андрій і вже у суботу, незважаючи на травми, збирається повертатися у Київ аби підтримати побратимів з усієї України.

Усі ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЇ Євромайдану у Києві

Рівняни теж підтримують майдан як можуть. Упродовж тижня місцеві водії влаштовують автопробіг вулицями Рівного. А партійні осередки організовано відправляють людей до столиці. Ще одна акція від рівнян "Зігрій майдан". Активісти пропонують придбати стікери з написом за символічну суму - хто скільки хоче - і в такий спосіб фінансово допомогти мітингувальникам. Люди вірять, що українці мають перемогти. Інакше - біда.

Поки рівняни допомагають грошима і власною присутністю, місцеві правоохоронці нібито добровільно їдуть у Київ охороняти людей та забезпечувати порядок. Прес-служба переконує, міліціонери нікого не битимуть. Перевірити це рівняни зможуть вже цими вихідними. Усіх українців знову запрошують у Київ на ДЕНЬ ГІДНОСТІ.

До перемоги - таке гасло Майдану. І люди, які стоять там готові зустрічати і Новий рік, і Різдво під власноруч оздобленою ялинкою.