14 грудня 2013 року відбудеться регіональний етап 14 Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Він проходитиме в ЗОШ 24 м. Рівного. Усього для участі у ньому зареєструвалось 188 школярів, 16 - учнів профтех училищ та 29 студентів. Учасники конкурсу виконуватимуть нелегкі письмові завдання з української мови. А результати стануть відомі вже в понеділок . Переможці обласного етапу представлятимуть Рівне нщину у фіналі конкурсу, який розпочнеться 25 січня 2014 року в ЗОШ №13.

Довідково:

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться щорічно з 2000 року Міністерством освіти і науки України спільно з Лігою українських меценатів, Освітньою фундацією Петра Яцика.

Конкурс започаткований як творче змагання учнівської молоді, яка демонструє знання з української мови не лише в межах навчальної програми, а й виявляє знання мовних тонкощів та має філологічні здібності.

Він проводиться з метою утвердження статусу української мови як державної, зростання її престижу , виховання у молодого покоління поваги до мови свого народу. У ньому можуть брати участь учні шкіл 3-11 класів, професійно - технічних училищ та студенти вузів.

Петро́ Дми́трович Я́цик — канадський підприємець українського походження, меценат, відомий своїм вагомим вкладом у фінансування українознавства на Заході та в Україні.

Серед найголовніших проектів, профінансованих Яциком:

• Український науковий інститут Гарвардського університету

• Енциклопедія українознавства

• Канадський інститут українських студій

• Міжнародний конкурс знавців української мови