Спершу мороз, за ним потепління й калюжі - чекай хворих на застуду. Подібна прикмета вже дала про себе знати. За рівнем захворюваності на ГРВІ епідеміологи області слідкують іще з першого жовтня. І хоч поки запевняють: до епідемії нам ще далеко, проте поберегтися все ж радять. Як рівняни вберігаються від застуди та хто хворіє найчастіше цікавилися і наші колеги.

Рівняни хворіють проте до лікарів не квапляться. Лише минулого тижня у Рівному на гострі респіраторні захворювання захворіло понад 1200 рівнян. Епідеміологи заспокоюють - це майже на половину менше від епідеміологічного порогу.

Між тим наголошують: більшість дорослого населення переносить хворобу на ногах. До лікарів звертається лише десять-двадцять відсотків, і то найчастіше у випадку виникнення ускладнень. Вберегтися від хвороби радять щепленням, або ж дотриманням простих правил.

Самі рівняни теж хворіти не хочуть. Щоправда уберігаються від застуди здебільшого не медичними, а перевіреними роками народними засобами.

Та якщо ви все ж захворіли, краще не ризикувати, а звернутися до лікаря. Це убереже від зараження інших та й вам допоможе уникнути ускладнення.