Генеральна Асамблея ООН у 1948 році проголосила Загальну декларацію прав людини. З цього приводу 10 грудня в Україні відзначається День захисту прав людини, а з 9 до 14 грудня проводиться Всеукраїнський тиждень права.

У Рівному в межах цього тижня відбувається низка різнопланових подій, спрямованих на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права та свободи людини і громадянина та набуття навичок у їх застосуванні. Впродовж тижня права, за участі фахівців податкової інспекції міста, в закладах освіти і культури проводяться лекції, бесіди, організовуються зустрічі за "круглим столом", правові конкурси, ігри, змагання тощо інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Про ці та інші заходи говорили і під час проведення чергового засідання Рівне нської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (МКМР). В роботі МКМР взяли участь представники управління освіти, служби у справах дітей, управління юстиції, ДПІ у м.Рівному, управління культури і туризму, міського відділу УМВС, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники інститутів громадянського суспільства.

Також на порядку денному наради стояли питання щодо новин в законодавстві з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, попередження злочинності неповнолітніх, запровадження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. До відома присутніх фахівцями Міндоходів доведено інформацію щодо роботи електронних сервісів Міністерства доходів і зборів, які суттєво спрощують навігацію для платників податків у бурхливому океані бізнес-простору.

Усі виступаючі в своїх доповідях акцентували увагу на необхідності співпраці органів виконавчої влади, засобів масової інформації, освітніх закладів, установ, організацій в напрямку правової освіти населення.

За результатами засідання було прийнято рекомендації, направлені на підвищення рівня правової освіти населення міста.