Майже 100 тис. штук ялинок та сосонок, дбайливо вирощених лісівниками Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, готові цьогоріч подарувати гарний настрій на новорічно-різдвяні свята. Коштують новорічні деревина від 50 грн., залежно від висоти.

- Переконаний, що це цілком виважена і прийнятна ціна, якщо врахувати, що за кожним деревцем потрібно доглядати впродовж 7-10 років, - наголосив перший заступник начальника Рівне нського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Івашинюта.

На сьогодні в області чекають на гуртових покупців з південних та східних областей України. Перші такі замовники вже є в ДП «Остківський лісгосп», що у Рокитнівському районі. Тут розповіли, що гуртовими партіями, які передбачають довге транспортування, купують переважно сосни. Ялинкам же надають перевагу місцеві мешканці. Нині у лісгоспі на спеціальних плантація росте 16 тис. штук новорічних дерев.

У зимовий час такі насадження особливо ретельно охороняються. З метою посилення контролю за охороною лісів від незаконних рубок в усіх лісогосподарських підприємствах створені спеціальні рейдові групи.

До слова, перевірити легальність і законність походження новорічного дерева може кожен покупець. Адже вже кілька років поспіль дерева маркуються спеціальною захисною біркою для електронного обліку. За нанесеним на ній штрих-код на сайті yalinka.info можна достеменно дізнатися походження лісової красуні.

Придбати новорічні дерева можна буде на спеціальних ялинкових базарах та у спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які працюють вздовж автомобільних доріг в різних районах області. Так вже сьогодні завітавши до «Лісовичка», який відкритий у Костянтинівському лісництві ДП «Сарненський лісгосп» можна придбати лісові красуні на будь-який смак та гаманець. Є тут і традиційні ялинки і сосни, а також вирощені у спеціальних горщиках. Саме останні викликають неабиякий інтерес у покупців.

Детальніше про те де і як можна придбати новорічні дерева можна за телефоном «гарячої лінії», яка відкрита в Рівне нському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, (0362) 22-21-53.