Василь Берташ, голова Рівненської облдержадміністрації: "Що стосується подій у Києві, ми є цивілізованою державою, яка рухається європейським шляхом, і маємо розуміти, що барикади у центрі нашої столиці зі знищених лавок та іншого комунального майна, яке належить громаді Києва, заблоковані вулиці та захоплені адмінбудівлі, аж ніяк не позиціонують нас, як країну, яку мають поважати у світі."

Василь Берташ, голова облдержадміністрації: "Україна є незалежною державою, яка, перш за все, захищає національні інтереси в усіх напрямах. У тому числі й в економічному. Тож логічно, що співпрацю треба налагоджувати з тими партнерами, із якими вигідно для держави. Це необхідні умови для економічного розвитку. І від цього, зрештою, залежить добробут людей у кожній області. Водночас курс на євроінтеграцію є незмінним, на цьому наголошував і вчора Президент. Що стосується подій у Києві, ми є цивілізованою державою, яка рухається європейським шляхом, і маємо розуміти, що барикади у центрі нашої столиці зі знищених лавок та іншого комунального майна, яке належить громаді Києва, заблоковані вулиці та захоплені адмінбудівлі, аж ніяк не позиціонують нас, як країну, яку мають поважати у світі. Цим всім, на мою думку, ми лише відлякуємо європейську громаду. І не дай Боже, відштовхуємо Україну від підписання омріяної асоціації. Тому нам над цим потрібно задуматися".

Світлана Сад, заступник голови облдержадміністрації: "Я за те, щоб люди могли реалізувати своє право на мирні мітинги. Але життєво необхідно, щоб до кожного, хто цього потребує, могла вчасно доїхати «швидка» чи інші екстрені служби – це також право людини, яким не можна нехтувати. Разом із тим, очевидно, що події у столиці вигідні тільки для опозиції, яка свідомо політизує та загострює ситуацію. Бо розганяти мирний майдан ніхто не збирався, потрібно було лише розблокувати дороги та адмінбудівлі на виконання рішень суду. Втім опозиція робить все, щоби перетворити всі події на політичне шоу, шукає загострення конфлікту, підсилюючи тим самим свою піаркомпанію. Водночас Президент Віктор Янукович підтвердив євроінтеграційний курс України та доручив Уряду прискорити роботу над зменшенням ризиків у разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС".

Богдан Масовець, голова РОМГО «Союз молоді регіонів України»: "Ми, як «Молоді регіони» - громадяни України, яким тут будувати майбутнє, безумовно підтримуємо євроінтеграцію. Президент під час «круглого столу» вже вкотре сказав, що цей курс для України незмінний. І ми з ним в цьому питанні абсолютно солідарні. І так само розуміємо, що наші кроки до Європи мають бути виваженими, не можна керуватись емоціями. У Незалежної України був вже не один Президент, але ми ніколи не були так близько до Європейського Союзу, як зараз. Що заважало цим політикам наближати державу до нових стандартів і проводити відповідні реформи? Я вірю, що вже в найближчому майбутньому керівництво держави доопрацює і таки підпише Угоду про асоціацію. Але Європа не починається з Угоди, вона має починатись всередині кожного з нас. Що стосується нічних подій на майдані – ми, звісно, засуджуємо дії спецпризначенців. Не можна бити мирних мітингувальників. Це наші з вами брати, сестри, друзі. Це наші співвітчизники. Але й вимагати від Президента сьогодні все і зразу теж не можна. Треба розуміти, що він, йдучи в Європу, не може просто так взяти і звільнити геть усіх. Розібратись у тому, хто винен, має Генпрокуратураі відповідні служби. Я розумію вимоги майдану і поділяю прагнення українців в Європу, але не може 100 тисяч вирішувати долю мільйонів".

Дацюк Андрій, 29 років, лікар-терапевт: "Відтепер однозначно можна сказати, яку Європу хочуть побудувати «майданівські вожді» в Україні: Європу, в якій відбувається цілковите нехтування законом і цінностями, а також спостерігається повний хаос. Чи хочемо ми будувати таку Європу, якщо думка та ідеологічні погляди населення абсолютно не враховуються? Можна тільки здогадуватися, яким буде таке суспільство і як збираються діяти в Україні ті, хто виступає начебто за Європу, а насправді рветься до «владного корита»! Якщо ви будете з чимось або з кимось незгодні, вас будуть знищувати і, може бути, не тільки морально, а й фізично!"

Кобель Ірина, 56 років, вчитель історії: "Не відчуваю ніякої симпатії до Леніна, Сталіна та інших більшовиків. А вибір йти у Європу чи ні – вибір українського народу. Але у мене виникли деякі асоціації: пам'ятається, більшовики почали теж із зносу пам'ятників і церков, а продовжили тим, що стали садити в тюрми і розстрілювати тих, хто не на їх стороні... Люди, які зараз рвуться у владу в Україні, навряд чи думають про благоденство та процвітання країни, швидше, про своє."

Джерело: Paparacio.rv.ua