Сьогодні, 11 грудня 2013 року, Апеляційним судом м. Києва розглядаються апеляційні скарги п’яти затриманих.

Як повідомили в Управлінні комунікативної політики та зв'язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, триває провадження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо дев’яти осіб, які були затримані правоохоронними органами м. Києва та підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, а саме – організації масових заворушень, що відбувались 1 грудня 2013 року на вул. Банковій у м. Києві біля Адміністрації Президента України.

Частину затриманих за час Євромайдану буде звільнено - Янукович

3 грудня 2013 року слідчими суддями Шевченківського районного суду м. Києва відносно зазначених дев’яти осіб було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі Апеляційним судом м. Києва скасовано ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва щодо Лазаревського М.С. та змінено запобіжний захід тримання під вартою на інший – домашній арешт, затриманого звільнено з-під варти у залі суду.

Розгляд решти чотирьох апеляційних скарг триває.

У ЗМІ повідомляють, що суд також оштрафував одного затриманих 1 грудня на Банковій 39-річного Юрія Болотова і відпустив його із-під варти.

На поруки також відпустили Геннадія Черевка. На поруки його взяли народні депутати Геннадій Зубко, Павло Петренко, Олександра Кужель і Валерій Пацкан. Крім того, на поруки його взяв міський голова міста Лубни.