Таку обіцянку дав президент Віктор Янукович заявив під час круглого столу за участі екс-президентів Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми і Віктора Януковича.

"Я мав розмову вчора пізно увечері, чергову розмову, із генеральним прокурором, як іде слідство, і що там виявлено. Я звернувся із проханням знайти можливість, там де немає таких жорстких порушень, знайти можливість і звільнити частину людей, які умовно кажучи не мали таких грубих правопорушень", - заявив президент.

"Я думаю, що сьогодні це питання буде вирішено. Мені важко зараз сказати скільки людей буде звільнено, але обов’язково такі люди будуть звільнені. Ті у кого є малі діти, молоді сім`ї і т.д. Все буде враховано, і обов’язково все буде зроблено", - додав він.

Президент заявив, що "виявлено правопорушників із двох сторін".

"На сьогоднішній день люди, які приймали, з боку правоохоронних органів, вони кажуть одне, що на них нападали – вони захищались, а потім перевищили свої можливості. Ті хто нападав кажуть своє. В цьому треба обов’язково розібратися", - заявив він, додавши, що "є винні із однієї і другої сторони".

Янукович нагадав, що "зі сторони правоохоронців уже є відсторонені від посад, зі сторони мітингувальників – затримані рішеннями судів".

На зауваження президента Леоніда Кравчука про те, що у цивілізованих країнах протестувальників "не б'ють".

"Силовики мають знати – бити заборонено", - додав він.

На що Янукович сказав: "Так, так. Безумовно".

"Виправдання тут абсолютно нікому немає бути, коли раз таке сталося, то ми маємо розслідувати демократично і на рівних умовах", - продовжив Кравчук, уточнивши, що "має бути закон".

При цьому Янукович прокоментував це все словами "Безумовно" і "Тільки так".

Кравчук зазначив, що Янукович, як президент, "має пообіцяти рівні умови розслідування".

"А поки що люди на волі. Нікого за гратами не тримаємо. Порушили закон із обох боків. Почали порушувати закон при всьому тому ті, хто прийшов розганяти Майдан. Це факт реальний, і ми не можемо цього заперечувати", - заявив екс-президент.

"Там де це можливо, це обов'язково буде зроблено, але суд підміняти ми не будемо", - заявив Янукович.

Після сутичок під адміністрацією президента були затримані 9 осіб.

Раніше Янукович заявляв, що не має впливу на силовиків.