Для тих, хто нині постить, ми публікуємо рецепти різноманітних - традиційних та нестандартних - пісних страв.

Розраховано на 6 порцій.

Інгредієнти:

- картопля (варена) 600-700 г - шпинат 1 пучок - кріп 1 пучок - горбуша (свіжа) - борошно пшеничне 220 г - сіль

Для соусу: - олія рослинна 2-3 ст. ложки - часник (зубок) 4-5 шт. - помідор 1 шт.

Гарбузовий напій

Моркв'яно-яблучний торт з вівсяними пластівцями

Маєте свої ексклюзивні, авторські рецепти пісних страв чи поради по їх приготуванню? Надсилайте нам на info@rivne1.tv! По можливості - з фото! Ми обов'язково їх опублікуємо, а авторів найцікавіших рецептів і найкорисніших порад відзначимо подарунками!

Приготування: Картоплю відварити до готовності, натерти на дрібній тертці. Листя шпинату перебрати, помити, обдати окропом, і подрібнити. З картоплі, борошна, шпинату, солі, перцю, замісити еластичне тісто, підсипаючи трішки борошном. Тісто не повинно бути твердим, і не повинно сильно прилипати до рук. Філе горбуші порізати тонкими смужками. Тісто розкачати на присипаній борошном дошці товщиною 0,7 см. Нарізати його на прямокутники, викласти на них смужки горбуші. Защипнути смужки тіста по довшій стороні, ще трішки приплюснути, щоб не залишилось всередині повітря . Нарізати гострим ножем на невеликі шматочки. Відварити галушки в киплячій підсоленій воді. Після спливання варити їх ще 1 хвилину. Поки варяться галушки, приготувати соус.

Рецепти пісних страв: голубці та підлива з грибами

Рецепти пісних страв: Рататуй

Часниково-помідорковий соус: На сковорідку налити 2 -3 ст.л. олії, часник злегка придавити, вийняти серцевинку, щоб не гірчила, обсмажити до золотавого.Вийняти з олії, а замість нього до олії додати почищений та потертий на тертці помідор та посолити. Трішки підтушити, щоб зайва рідина з помідора випарувалась. Гарячим соусом полити готові галушки, присипати кропом і можна подавати.