Співробітники внутрішніх військ перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик біля вулиці Богдана Хмельницького. На вулицю Хрещатик, де розташована київська мерія, зайнята мітингувальниками, заїхали автобуси з правоохоронцями, повідомляє кореспондент 5 каналу. З них вийшло близько 200 бійців у повній екіпіровці, в шоломах і зі щитами, які вишикувались у шеренгу.

До чергової частини столичної міліції надійшло анонімне повідомлення про замінування центральних станцій метрополітену. У Василькові автобуси спецпризначенців прорвалися і поїхали на Київ. А активісти євромайдану - занепокоєні появою Тигру - вважають, що готується зачистка. Депутат від Партії регіонів Володимир Олійник зазначив на прес-конференції в понеділок у Києві, що правоохоронці можуть застосувати "адекватні" силові методи при розблокуванні будівлі київської мерії в разі опору.

Як повідомляється, близько 11.00 на спецлінію "102" до чергової частини столичної міліції зателефонував чоловік, який повідомив про "мінування" станцій "Хрещатик", "Майдан Незалежності" та "Театральна". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Наразі на місце події направлені співробітники вибухотехнічної служби, експерти-криміналісти, кінологи, слідчо-оперативна група та патрульні міліціонери.

Для безпеки громадян правоохоронці евакуюють присутніх на станціях метрополітену.

Інформацію внесено до Єдиного обліку. Правоохоронці вживають всіх необхідних заходів, щоб встановити особу аноніма.


Live streaming video by Ustream

Тим часом активіст Олег Лазаренко заявив, що "мінування – привід. Пожежні машини біля КМДА розгортають гідранти. Дві колони правоохоронців зайняли позиції на Бесарабці і Михайлівській", - написав він.

"Всі на КМДА. Готують штурм. Центральні станції метро перекриті.ю потяги не зупиняються", - додав він.