Але поїхати туди місцеві спортсменки не можуть – забракло грошей. Для рівненського спорту така подія могла б стати справжнім проривом. Однак замість підготовки, місцеві спортсменки змушені шукати кошти. Жоден зі спонсорів - бізнесменів допомогти проекту не зголосилися.

Цьогоріч Рівне добряче сколихнуло бейсбольне та софтбольне життя країни. Чоловіча команда дуже вдало виступила у Чемпіонаті країни та дійшла до півфіналу Кубку. Натомість софтбольна команда Кубок України сенсаційно виграла. І як наслідок, рівнянок запрошують до Італії.

Участь в Європейському форумі візьмуть найсильніші команди континенту з усіх країн. Аби з ними позмагатися місцевій команді до 31 грудня потрібно зібрати трохи більше вісімдесяти тисяч гривень.

Самі ж дівчата переконані, якщо таки поїдуть до Італії, то без медалей додому не повернуться. Великим плюсом буде і просто практика міжнародних змагань.

Тренерський штаб софтбольної команди «Західний вогонь-Острозька академія» переконаний, що здобутий досвід допоможе і іншим командним видам спорту Рівне нщини.