Краєм національно-визвольної боротьби називає себе Здолбунівщина. І стає першим в Рівненській області районом, який висловив недовіру голові райдержадміністрації, бо він - представник влади. А влада винна у крові і тому має піти - кажуть місцеві опозиціонери. Нащадки бійців УПА, які відстоювали свою землю під Гурбами та Дерманню, вважають справою честі відновити в Україні справді народну владу.

У сесійній залі Здолбунівської райради вільних місць немає. У порядку денному питання про висловлення недовіри голові райдержадміністрації. Голова Віталій Шуль не з'явився за станом здоров'я. У приймальні кажуть, на лікарняному, підвищився тиск.

Депутати чиновника з лікарняного не чекають. Події в Україні викликають обурення людей.

Із залу лунають вигуки, що справжня влада - це народ. І Народ покращення не бачить, відчуває лише погіршення.

Курс євроінтеграції підтримують місцеві партійці регіонали. І кажуть, що засуджують насилля щодо студентів у Києві.

За висловлення недовіри голові райдержадміністрації проголосували 24 депутати. Ще 10 голосів проти. Волевиявлення здолбунівчан голова райради обіцяє найближчими дня відправити Президенту. Хоча, це голосування носить рекомендаційний характер. Якби "За" недовіру висловилося 2/3 депутатів президент був би зобов'язаний звільнити чиновника. Однак подібних випадків в Україні голова райради не пригадує.

Здолбунівчани кажуть, що подібні рішення мають прийняти інші районні та сільські ради Рівне нщини. І цим подати гарний приклад усім українцям. Щоб допомогти піти нинішній владі патріотичні здолбунівчани знову їдуть на віче у Київ.