У Рівному військові воюють за будівлю. У ній вже був і дитячий садок, і фактично громадський туалет. Нині це чотириповерховий житловий будинок на вулиці Шевченка, а це практично у центрі Рівного, – предмет судового спору. Кому він належить нині вирішують поміж собою міністерство оборони та приватний навчальний заклад.

Понад десять років тому приміщення тоді ще дитячого садка на вулиці Шевченка, 67А орендував приватний навчальний заклад. Проте не так давно міністерство оборони розірвало договір оренди, адже вирішило облаштувати тут службові квартири для військовослужбовців. Їх мали б отримати 20 сімей. Та нині право власності на цей будинок військові змушені відстоювати у суді.

Рівне нська філія Європейського університету планувала зробити на Шевченка, 67А ремонт та облаштувати навчальні аудиторії. З часом придбали інше приміщення. Орендоване ж, хоч і аварійне, вирішили не покидати.

Сьогодні цей чотириповерховий будинок надто нагадує житловий. Досить лише прибрати риштування та навести лад довкола. Замість цього тут – закриті ворота та заборонений проїзд. Та й ремонтні роботи не продовжуються, поки своє слово у цій справі не скаже суд. Чергове засідання у цій справі призначили вже на 17 грудня.