Далеко не всі автомобілісти встигають "перевзути" автомобіль на зиму. Як відомо, сезонна заміна шин перш за все - безпека на дорогах взимку. Чи відповідально ставляться до заміни покришок рівненські автомобілісти і чи заздалегідь замінюють шини?

Мінусова температура — і на асфальті з’являється тонкий і непомітний шар льоду, який погіршує зчеплення коліс з дорожнім покриттям. Це вже вагома підстава для автомобілістів, щоб змінити літню гуму на зимову. Як запевняє власник шиномонтажу, ажіотаж виникає зазвичай під перший сніг, але цьогоріч період заміни шин проходить спокійніше, ніж зазвичай.

При середньодобовій температурі від +7 і нижче гумова суміш літньої шини може втрачати свою еластичність, відповідно збільшується гальмівний шлях, каже спеціаліст. Пояснює, суміш зимової шини більш м'яка і містить велику кількість натурального каучуку, що дозволяє зберегти високі зчіпні властивості при низьких температурах.

Рівнянин Олександр із числа тих автомобілістів, які розуміють усю важливість заміни шин.

Заздалегідь змінювати покришки з року в рік закликають водіїв у Державтоінспекції. І хоч статистики аварій, які трапилися через несезонну гуму інспектори не ведуть, переконують, зимові шини підвищують безпеку на дорозі при будь-яких погодних умовах. Але вимоги до їх заміни так і залишаються на рівні рекомендацій.

У змінах до правил дорожнього руху, які вступили у силу навесні, так і не з'явилася поправка про обов'язкове використання зимових шин. Втім є рекомендація - на слизьких дорогах використовувати шини, які відповідають стану проїжджої частини. Тож, рівненським водіям варто зважати на самосвідомість, а не чекати примусу чи халепи на дорозі.