Хто такі люди з обмеженими фізичними можливостями, як вони живуть і чим займаються тепер знають і учні ліцею "Елітар". Там сьогодні провели урок толерантності для школярів 8 та 10 класів. У ліцей завітали двоє рівнян які потрапили у складні життєві обставини, однак доля їх не зламала, і нині вони ведуть активний спосіб життя в міру своїх можливостей. Як виглядає урок толерантності дивимось далі.

Уроки толерантності вже кілька років проводять у ліцеї "Елітар". Цьогоріч на зустріч з ліцеїстами запросили фотохудожника Олександра Майструка та громадську активістку Тамару Войтович. Остання розповіла, вже третій рік проводить подібні уроки і розповідає рівненським школярам про проблеми інвалідів, та знайомить з ними особисто. Каже, підростаюче покоління ставитиметься до людей з особливими потребами так, як ті їх виховають.

Олександр Майструк каже, такі зустрічі руйнують стереотипи сприйняття інвалідів. Адже, раніше вони були замкненими у чотирьох стінах. Однак сьогодні такі люди мають можливості різностороннього розвитку.

Гості розказали школярам свої життєві історії. Діти слухали з захопленням. Нещодавно вихованці влаштовували доброчинну акцію, відвідали немічних людей, які живуть поблизу ліцею, розносили овочі. Діти впевнені слабшим потрібно допомагати і з розумінням ставитись до їхніх проблем.

Після кожного такого уроку толерантності діти стають чуттєвішими, кажуть педагоги.