Дорога до Європи у селі Біла Криниця рівненського району застопорилася на вулиці Приходька. Тут вже декілька років поспіль, як у старих українських традиціях, сусіди не можуть поділити землю. Родина Шутюк самовільно, на думку односельчан, зайняла частину дороги. І жодними цивілізованими методами віддавати її не збирається.

Невеличка вулиця Приходька у селі Біла Криниця під самим обласним центром налічує близька 15 дворів. Вона має один єдиний заїзд та виїзд від центральної вулиці, який за останні роки, стараннями родини Шутюк, зменшився чи не вдвічі, - жаліються селяни. Родина Ничипорець вже шостий рік поспіль намагається усіма легальними способами виправити цю несправедливість. Проте марно, сусіди домовлятися не бажають.

У пошуках справедливості Ничипорці не один раз зверталися до сільського голови і навіть до прокуратури.

Натомість сільський голова знайшла лише один вихід із цієї ситуації.

Повернути дорогу у старі межі голова каже, що не може, як і розширити її до державних стандартів.

Самі ж винуватці проблеми на контакт із журналістами не вийшли. Сусіди ж кажуть, домовитися з ними важко, бо окремі представники мають надто непередбачуваний характер. Втім, складати руки Ничипорці не збираються, адже від цієї дороги залежить і якість їхнього життя.

З проханням розширити межі вулиці до сільської влади зверталися не лише Ничипорці. Разом з ними звернення підписали ще семеро односельчан. Тому, сподіваються, влада таки дослухається та віднайде оптимальне рішення цієї земельної проблеми.