Вихідні на Рівненщині були напруженими. Після розгону Євромайдану у Києві вже зранку у Рівному зібрався координаційний штаб активістів. Після того на Майдані Незалежності відбувся мітинг. У неділю Народне віче оголосило обласний центр містом без Януковича та прийняло рішення про початок страйку та пікетування Рівненської облдержадміністрації.

Десятки поранених і покалічених українців через встановлення новорічної ялинки, яку вже охрестили кривавою. Відео нічного майдану незалежності у Києві сколихнуло спочатку інтернет. Мало хто вірив, що таке можливо в Україні. Коли офіційно сотні, а неофіційно тисячі беркутівців йшли з кийками проти беззахисних і неозброєних студентів. Рівнянин Іван Крячко теж опинився в епіцентрі подій - під монументом Незалежності.

Однак, найбільш недовірливих запевнення зі сцени не вдовольнили. Кілька десятків рівнян рушили до обласного управління міліції і вимагали генерала вийти до них. Люди хотіли чути правду про те, чи був Рівне нський беркут на столичному майдані і чи брав участь у побитті мирних мітингувальників.

У суботу рівнян закликали прийти на віче, аби висловити свою позицію щодо дій влади. Понад 4 тисячі людей таки вийшли у неділю на майдан Незалежності та проголосили обласний центр містом без Януковича.

Рівняни одностайні - розгін Євромайдану в Києві- це ганьба для влади. Солідарний з учасниками Народного Віча і міський голова Рівного.

Поки політики мітингували, у наметовому містечку збирали підписи за Євроінтеграцію та відставку Уряду. Охочих підписатись виявилось стільки, що до наметів на Майдані утворилась величезна черга.

На цьому активність не закінчилась, усіх закликали у понеділок вийти на пікет обласної адміністрації.