Підмогу для охорони адміністративних будівель у столиці везуть із регіонів. Про це ((http://5.ua/suspil-stvo/67685-DO-KYIEVA-STIAHUIUT-VNUTRISHNI-VIISKA-MVS)(5-му каналу)) повідомили свідки. Зокрема, у Кременчуці люди бачили щонайменше п’ять автобусів із солдатами внутрішніх військ, які виїхали у напрямку Києва.

Крім того, колону вантажівок, пристосованих для перевезення людей, бачили журналісти 5-го каналу на Бориспільській трасі. Автомобілі з військовими за кермом рухалися у бік столиці. У прес-службі командування внутрішніх військ МВС цієї інформації не прокоментували.

Частина рівненського "Беркуту" таки поїхала на Київ

Водночас, в офіційній заяві, оприлюдненій на їхньому сайті, підтвердили: згідно з розпорядженням міністра внутрішніх справ у зв’язку із масштабними акціями протесту в столиці для забезпечення громадського порядку в Києві будуть залучені додаткові сили. З регіонів для цього направили достатню кількість військовослужбовців. Таке рішення у командуванні внутрішніх військ пояснюють, перш за все, необхідністю замінити солдатів, які тривалий час перебувають на службі.

Поки що поблизу адміністративних будівель органів державної влади у Києві – близько тисячі військовослужбовців, уточнили у прес-службі.