06 - 07 грудня 2013 року відбудеться обласний конкурс-змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання. Організатором заходу є комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

Радіоаматорство допомагає дітям поглиблювати знання фізики, хімії, інших предметів, залучає їх до суспільно-корисної праці, розширює загальнотехнічний кругозір. Через радіоаматорство діти роблять перші кроки до пізнання спеціальностей, пов’язаних із радіотехнікою й електронікою. У процесі теоретичного навчання учні вивчають принципи роботи радіоелектронних приладів, ознайомлюються з призначенням, будовою радіоелементів і схем, технологічними основами розробки, монтажу та складання радіоелектронних пристроїв, приладами імпульсної й телевізійної техніки, засобами відображення інформації , історією та перспективами розвитку вітчизняної радіотехніки й електроніки.

Програмою змагань передбачено проведення теоретичного заліку, розробка друкованої плати та монтаж радіоелектронного пристрою. Розробка друкованої плати відбувається у 2 етапи: розробки друкованої плати на папері і перенесення малюнка друкованої плати на фольгований текстоліт. Далі учасники приступають до монтажу самого радіоелектронного пристрою. Оцінюються учасники за раціональністю розміщення радіодеталей на платі, естетичним виглядом та дієздатністю самого пристрою.

Визначаються переможці за найбільшою сумою балів учасника, нарахованих йому за теоретичний залік, розробку та монтаж пристрою.

Урочисте відкриття змагань відбудеться 06 грудня о 10.00 за адресою: вул.

Ст. Бандери, 39-а, м. Рівне .

Координати оргкомітету: телефон 26-58-56, 22-34-77.

E-mail: utrovno@ukr.net.