Десятки поранених і покалічених українців через встановлення новорічної ялинки, яку вже охрестили кривавою. У ніч з 29 на 30 листопада комунальні служби столиці разом з беркутівцями почали зачистку майдану Незалежності від людей. Результат перевершив усі сподівання. Свідками і учасниками подій стали також і рівняни. Деякі з них отримали травми.

Відео нічного майдану незалежності у Києві сколихнуло спочатку інтернет. Мало хто вірив, що таке можливо в Україні. Коли офіційно сотні, а неофіційно тисячі беркутівців йшли з кийками проти беззахисних і неозброєних студентів. Рівнянин Іван Крячко теж опинився в епіцентрі подій - під монументом Незалежності.

Зламане ребро, струс мозку і численні забої. Чоловік каже, що врятував від більшого каліцтва теплий одяг. Рятували від кийків беркута і рядові міліціонери. Нападники у спеціформі били нещадно і погрожували стерти на порох.

Правоохоронці стверджують, що їх спровокували до нападу. Однак свідки нічних подій кажуть, що жодних провокацій з їх боку не було. Навпаки, вони чекали, що люди у формі захищатимуть народ, а не влаштують побиття. Досі представники влади не вибачилися перед українцями за кривавий світанок 30 листопада.

Рівнянина побили на Євромайдані у Києві