В результаті дій близько 200 нападників, які штурмували лінію охорони під Адміністрацією президента станом на 16:00 постраждали вже 15 працівників міліції, 8 правоохоронців доставлені до лікувального закладу. У трьох - хімічне отруєння від невідомого газу. Про це йдеться у повідомленні управління МВС в Україні.

"Нападники використали для своїх протиправних дій трактор-екскаватор. Спецтехніка належить одному з комунальних підприємств столиці і перебувала біля споруджуваної новорічної ялинки", - зазначили в МВС.

Cпецтехнікe учасники акції перегнали від Майдану Незалежності по вул. Інститутській на вул. Банкову та зруйнували турнікети поблизу адміністрації президента", - додали в управлінні МВС.

"Нападники кидали в бік міліціонерів фальшфеєри, димові шашки та застосували газ невідомого походження. Під час цих подій отримали тілесні ушкодження 5 працівників міліції. В одного з правоохоронців – травма руки від удару ковшем екскаватора. Ще одного працівника міліції притисло ковшем до турнікетів, внаслідок чого він втратив свідомість", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, троє працівників отримали хімічне отруєння від невідомого газу.