Ніч він провів у лікарні.

"Змішаємо з землею" та "зітремо на порошок" - такі вислови почув від "очисників" майдану у ніч на 30 листопада рівнянин Іван Крячко. Чоловік з понеділок перебуває у столиці, аби підтримати молодь у їхньому прагненні жити у європейській державі. Розповів, що напад почався неочікувано. Люди стояли пили каву та чай, і в одному з кутків почалася провокація.

"Навчений майданом 2004 року одразу казав студентам відходьте з місця, де починається бійка. Тоді провокатор лишається один на землі і його видно. А тут почалася масова потасовка невідомих людей у цивільному. Вони кинулися на майданівців. Ми відступили, бо побачили, що з іншого боку підходять "беркутівці" зі щитами. Сподівалися, що нас захистять. А ці кинулися на беззахисних хлопців і дівчат. Я якраз стояв під монументом незалежності і нам не було куди відступати. Ми стали під стіною і нас один по одному били кийками і тіснили щитами. найгірше було тим. хто перший впав на землю. Їх нещадно били і топтали. А потім тягнули у заки. Хлопців відтягали і захищали дівчат, хтось провалювався у скляні вітражі - ми теж їх витягали. Все змішалося..."

Іван Крячко не знає, хто був нападником, каже, що форма і щити були дуже старі. Форма полиняла і щити погнути, побиті. І вони розмовляли російською мовою. А вже в автозаках були свої українські правоохоронці. Вони ставилися краще, але все одно погрожували. Разом з Іваном в автозаку було ще кілька побитих чоловіків, в одного навіть зламана нога, однак допомогу йому не надавали.

Чоловік думає, що тепер влада аби виправдати таке обов'язково звинуватить майданівців у нападі. Хоча ніхто на правоохоронців не нападав і точно не погрожував. Планує, що подаватиме заяву на побиття, тому що знає, що у Києві на нього завели кримінальну справу.

Після отриманих травм Іван Крячко ніч провів у лікарні. Пізніше лікарі порадили йому відпочити та відлежатися, щоб не було ускладнень. Нині він на деякий час повернувся до Рівного.