Ранок суботи для рівненського майдану був напруженим. Ніхто не спав - очікували, що Беркут прийде і на цей острівець Європейської демократії. Однак місцеві правоохоронці поводилися на диво мирно. І переконували у тому, що подібне у Рівному повторитися не може. Мітингувальники спочатку хотіли йти і до облдержадміністрації, щоб почути керівників області, щодо подій 30 листопАда. Однак субота - вихідний і ніког она місці не було, а от керівник правоохоронців до людей вийшов.

Рівне нський майдан Незалежності у суботу зранку. Всі учасники знають про нічні події. Готові до подібного і в Рівному. Однак правоохоронці, які спостерігають за мітингувальниками, не збираються зносити наметове містечко, аби встановити на майдані ялинку.

Однак, найбільш недовірливих запевнення зі сцени не вдовольняють. Кілька десятків рівнян рушає до обласного управління міліції і вимагають генерала вийти до них. Люди хочуть чути правду про те, чи був Рівне нський беркут на столичному майдані і чи вони брали участь у побитті мирних мітингувальників.

Прийняту на рівненському майдані резолюцію пікетувальники вручають генерал-майору Лазутку і озвучують вимоги. Мало хто вірить, що автобуси з рівнянами не затримають дорогою до столиці знову. Адже у попередню ніч людей повернули ще на під'їзді до Рівного.

Як виявилося пізніше ні місцеве ДАІ, ні інші представники правоохоронних органів не затримували автомобілів та автобусів з рівнянами. На трасі Київ-Чоп кількох водіїв зупиняли, однак після перевірки документів відпускали. У соцмережі фейсбук журналісти написали лише про один випадок вилучення у місцевого водія сімкартки з телефону.

Євромайдан у Києві. Михайлівська площа. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Євромайдан у Києві силою розігнав Беркут! [ВРАЖАЮЧЕ ВІДЕО]

Рівне нських беркутівців везуть до Києва?

На рівненському євромайдані зібралися на народне віче

На Михайлівській площі у Києві - кілька тисяч людей