Свято-Вознесенський храм села Бугрин уже третій місяць зачинений – місцевого отця перевели у позаштатні. Весь цей час прихожани читають псалми просто під зачиненими дверима церкви.

Місцевого священика отця Рустіка перевели у позаштатні, мовляв, не виправдав себе як духівник. Однак прихожани не бачать для цього підстав і вважають, що на нього звели наклеп.

«Все це сталось після того, як отець Рустік став головою парафіяльної ради. Він міг контролювати церковну казну. Є люди, яким це було невигідно», – поділилась здогадкою прихожанка Леся Фільчук.

Віряни неодноразово просили повернути до них у церкву отця Рустіка та навіть їздили на прийом до Владики, Архієпископа Рівне нського і Острозького Варфоломія. Однак той їх і слухати не захотів – прогнав із єпархії та зачинив двері.

«Неможливо жити без церкви: немає ні поховать, ні хрестин, ні вінчать. Навіть панахиди нема де відправляти. Ми дуже хочемо, щоб нам повернули нашого священика», – розповів прихожанин Сергій Касян.

Прихожани Свято-Вознесенського храму вже зібрали понад дві сотні підписів на підтримку свого священика. Кажуть, якщо його не повернуть, готові йти до церковного суду.