Частина Мікрорайону Ювілейний буде з безперебійним гарячим водопостачанням упродовж року та якісним теплом в опалювальний період. Таке обіцяють чиновники вже в недалекому майбутньому. А вже сьогодні на Макарова запустили в експлуатацію когенераційну установку.

Виробляє електроенергію, тепло і гарячу воду одночасно дивомашина американського виробництва. Когенераційна установка фірми CATERPILLAR коштувала майже 10 мільйонів гривень. Придбана за кошти "Програми розвитку ООН" тепер обігріватиме і постачатиме гарячою водою майже 80 будинків на мікрорайоні Ювілейному, найближчі школи, дитячі садки та медичні заклади. Як почала роботу установка інспектував міністр. Він переконує, що програми енергозбереження масово впроваджуються в Україні.

Вироблену на рівненській котельні електроенергію використовуватиме на власні потреби "Рівне теплоенерго", адже продавати її населенню не має права. За рік установка здатна продукувати 9 мільйонів кіловат годин електричної енергії. Це покриває 40% потреб котелень та теплових пунктів на мікрорайні Ювілейний. І економить кошти тепловикам. А витратні та нерентабельні старі котельні або закриватимуть, або модернізуватимуть.

Чиновники переконують, що і далі впроваджуватимуть на Рівне нщині енергозберігаючі технології, щоб зменшити використання блакитного палива і здешевити комунальні послуги. За останні роки вдалося знизити споживання газу на 15%. А завдання стоїть наполовину.