Про це сьогодні розповів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. У нашій області він провів робочу нараду щодо поширення на всі області досвіду виробництва альтернативного палива з побутових відходів та використання його на українських підприємствах.

Міністра зацікавило сміття. Щоправда, не самі відходи, а їх збір та сортування. Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник одним з перших підприємств на Рівне нщині відвідав "Укреко-Індастрі". Це поки єдиний в нашій державі завод, який перетворює сміття на альтернативне паливо.

Сміттєпереробне підприємство свою продукцію поки постачає лише на завод "Волинь-Цемент". В обертових печах якого альтернативне паливо спалюється разом з пиловугільною сумішшю під час виробництва цементу.

Побаченим на двох підприємствах міністр залишився задоволеним. Каже, аналогів такої співпраці в Україні поки немає.

Після екскурсії підприємствами, міністр, разом з представниками зі всіх областей України зібрались на нараду. Обговорити побачене та поділитися досвідом реформування галузі будівництва та житлово-комунального господарства. Свої ідеї на нараді презентував і міський голова Рівного. Володимир Хомко розповів гостям про муніципальну програму сталого розвитку.

Голова Рівне нської облдержадміністрації в свою чергу розповів міністру про розвиток Рівне нщини. Каже, завдяки вдалій співпраці влади та бізнесу область у майбутньому планують вивести з дотаційних завдяки залученню інвестицій.

Міністр разом з членами колегії пробудуть у нас два дні. А щоб нашу область гості не асоціювали не тільки зі сміттям, завтра гостям покажуть культурні об'єкти Рівне нщини.