Рівненщина приєдналася до громадської ініціативи "Євроланцюг". А відтак, 29 листопада, о 12-00 активісти планують взятися за руки і прокласти живий ланцюг від Майдану Незалежності у Києві до міста Шегині, що на кордоні з Євросоюзом. Відтак закликають усіх рівнян долучитися та стати частиною "живого ланцюга", як колись у 1990 році.

В кожній області є свої координатор. На Рівне нщині - це журналіст телеканалу "1+1" Олександр Курсик.

- Моє завдання організувати живий ланцюг від Корця і до Дубна. А це зовсім нелегко, адже громадські активісти саму ідею озвучили запізно, але думаю ми впораємося За попередніми підрахунками якщо одна людина "накриє" півтора метра траси - то нам треба майже 100 тисяч людей.

Олександр Курсик вже звернувся за допомогою до двох народних депутатів від Рівне нщни. Саме через їх виборчі округи буде проходити живий ланцюг.

- Якщо у місті Рівне людей мені організувати легше, то зробити це у селах, а особливо між селами, майже нереально, - каже координатор рівненського "Євроланцюга", - Наразі, двоє нардепів відреагували миттєво, і вже піднімають людей у районах. З такою підтримкою думаю, все буде чудово.

Сама акція буде відбуватися 29 листопада, о 12-00. Участь у ній можуть взяти усі бажаючі.

Необхідно вийти на вулиці, взяти за руку іншого учасника і стати частиною "живого ланцюга". Активно підтримати акцію вже погодилися працівники Рівне нського Льонокомбінату та студенти РДГУ.

Координація відбувається у телефонному режимі з Олександром Курсиком - 097 919 60 28.

Детальніша інформація також є: у групі ВК та сторінці ФБ Живий #Євроланцюг Україна->Європа

Довідково В Україні найбільша така подія відбулася у неділю 21 січня 1990 року, коли близько трьох мільйонів людей взялися за руки, з'єднавши Львів і Київ у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Цей живий ланцюг був одним з наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною.