Депутати просять керівників держави підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. За текст звернення проголосували 59 із 65 присутніх на сесії обласних обранців. Тим часом під стінами сесійної зали вирував студентський мітинг. Не обійшлося і без скандалу.

Депутати у залі засідань, студенти - під її стінами. Із вигуками "Революція", "Молодь - за ЄС" прийшли, щоб донести до обласних обранців позицію рівненського студентства. Чуло їх 65 депутатів, які зареєструвались на позачерговому засіданні сесії. На порядку денному якої лише одне питання.

У тексті звернення депутати закликають Президента України дотриматися європейського вектору розвитку України та підписати Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі. Голова облради переконує, текст погодили практично всі політичні сили. Тому без обговорення ставить питання на голосування.

Ініціатива голови провести рішення без обговорення обурило не лише окремих депутатів обласної ради, а й народних обранців.

Опозиціонери кажуть, такими діями Юрій Кічатий продемонстрував свою неповагу.

Порушенням регламенту та законів України вважає таке ставлення голови Рівне нської облради до голосування депутат Віктор Кривун. Він особисто хотів внести свою пропозицію до тексту звернення. Проте, такої можливості не отримав.

Студентський мітинг не вщухав, поки не закінчилась сесія. Почувши, що обласні обранці таки прийняли звернення, студенти організованою колоною рушили на майдан Незалежності.