Студенти столичних ВИШів 26 листопада оголосили масовий страйк та вийшли на Євромайдан. У такий спосіб молодь намагається також висловити свій(протест проти відмови підписання договору співпраці України з ЄС)). Протягом цілого дня студенти "відбивалися" від політичних провокацій, грілися танцями та гарячою кашею від добрих бабусь. А вже під вечір лідери мітингувальників на Європейській площі та Майдані Незалежності заговорили про об'єднання двох майданів.

Слідом за студентами Ужгорода, Івано-Франківська та Львова, що оголосили страйк, до Євромайдану доєдналися тисячі київських студентів.

Наприклад, вже зранку вівторка на подвір'ї Києво-Могилянської академії гучно лунала пісня "Океану Ельзи" - "Вставай!", а на прохідній висіли ось такі оголошення:



pic

pic

Замість пар студенти Могилянки рушили колоною на Майдан Незалежності, скандуючи гасло «Молодь нації - за євроінтеграцію».



pic

pic

Приблизно у той же час страйк оголосили і студенти Луцька.

В зв'язку з погодними умовами протягом усього дня студентам доводилося зігріватися гарячими напоями та запальними танцями.

Мітингувальників продовжують підтримувати кияни, які приносять на Майдан гарячу їжу та напої, теплі речі. Як розповіла "відповідальна за роздачу їжі" Ірина, студентка Львівського університету імені Франка, запаси їстівного постійно поновлюються небайдужими людьми. Гарячі супи та каші готують цілими виварками.

Сама ж Ірина стоїть на Євромайдані вже кілька днів. "Тому що, як казав Вячеслав Чорновіл, "Україна починається з тебе". І я в це вірю".



pic

Вдень сьогодні обійшлося без гострих сутичок з правоохоронцями. Поодинокі "стражі порядку" скоріше нагадували "самотніх рейнджерів".



pic

Нагадаємо, що раніше мітингувальники вже не раз мали серйозні сутички з беркутівцями.

Близько 17 години на "студентському" майдані з'явилися провокатори, що розмахували нетиповими прапорами: колишня символіка на підтримку Віктора Ющенка стала "Так, Кличко!". Однак лідери "студентського" майдану одразу виявили провокаторів і ті були відтиснені мітингувальниками до підземного переходу.



pic

Тим часом на "політичному" Євромайдані - на Європейській площі - грілися біля своїх нетипових "пунктів обігріву".



pic

pic

pic

Мітингувальників тут, як і на Майдані Незалежності, було чимало. Лідери політичних партій тут з'явилися лише пізно ввечері. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк зачитав лист Юлії Тимошенко, в якому вона просила зняти з євромайданів партійну символіку та об'єднатися.

Вже після цього мітингувальники з Європейської площі рушили колоною до Майдану Незалежності.

Тим часом рівненський Євромайдан не вщухає, а міські депутати вимагають відставки Уряду. А вже завтра, 27 листопада, студентська хода на підтримку євроінтеграції відбудеться і у Рівному.

До речі, на думку користувачів соцмереж лідером за найчастішим вживанням цього тижня має стати фраза "Слава Україні! Героям слава!" :)

P.S. Як гадаєте: чи стане Євромайдан - новою українською революцією?