Проте цього разу не самого. Поряд з Президентом в повітря здійнялися Прем'єр- міністр України та Голова Верховної ради. Таким чином громадські активісти висловили свій протест проти дій рівненських міліціонерів.

Один із активістів рівненського Євромайдану Віталій Примак вчора отримав повістку від міліціонерів. У ній правоохоронці просять громадського діяча з'явитися на допит у справі запусу фото Президента України Віктора Януковича разом із повітряними кульками "в космос". Хоча особисто Віталій Примак гаранта в повітря не запускав, проте був відповідальним за проведення акції на рівненському Майдані.

Серед тих, хто відпускав портрет Януковича на кульках, були і двоє депутатів Рівне ради - Марія Конощук та Олександр Курсик. Останнього сьогодні також викликали на допит. Проте за годину до початку його раптово перенесли. Та це не завадило громадським активістам прийти під стіни рівненського міськвідділу міліції і висловити своє обурення відкриттям кримінального провадження.

Цього разу в космос разом із Президентом полетіли і зображення Миколи Азарова та Володимира Рибака. Керівник рівненських міліціонерів каже, кримінальне провадження відкрили за частиною 1 статті 296 Кримінального Кодексу України - хуліганство, вчинене групою осіб.

Чи відкриють кримінальне провадження ще й стосовно тих, хто сьогодні відправив "у космос" високопосадовців, поки невідомо. Самі міліціонери переконують, що запуск кульок у небо не є порушенням громадського порядку.

Дивіться також: У Рівному громадські активісти відправили Януковича у космос