Майно Рівненського льонокомбінату руйнують з мовчазної згоди влади. Розпайовуючи на садові ділянки землю в районі вулиці Костромська, владоможці забули про комунікації рівненського льонокомбінату. Забудовники котеджного масиву самотужки демонтували лінію електропередач що належить підприємству, а трубопровід від артезіанської свердловини проходить одразу через три ділянки. Від ситуації, що склалася, підприємство ризикує уповільнити зростання і понести збитки. Контролюючі органи ані крадіжки лінії електропередач, ані будівництва на технічному водогоні не бачать.

Найближчим часом тут зросте котеджне містечко. Поле колишнього радгоспу розподілили на понад 3 десятки садових ділянок. Ось тільки про комунікації, прокладені тут ще півстоліття тому, чомусь забули.

Держінспекція сільського господарства в області повідомила, що Льонокомбінату водогін не належить, тож фактично будуватися над ним можна, адже труба, мовляв, нічийна. Старожили Льонокомбінату, обурені таким станом справ, прийшли на прес-конференцію на підприємстві, щоб висловити свою думку.

Нині спірна труба Рівне нським льонокомбінатом не використовується, адже через зниклі лінії електропередач знеструмлена й тутешня артезіанська свердловина. Та з огляду на постійне зростання потужностей виробництва, вже найближчим часом Льонокомбінату знадобиться і ця частина водогону. Але трубу спотикання, в разі необхідності, підприємство ані обслужити, ані замінити не зможе. Вона-бо проходить під людськими обійстями.

Нині юристи підприємства вже готують судовий позов, щоб дії контролерів оскаржити, а факт існування водогону визнати.