Майже дві тисячі рівнян у неділю, 24 листопада вийшли на центральний майдан міста, щоб висловити свою позицію щодо євроінтеграційного курсу України.

За півгодини рівняни заповнили тисячу листівок «Рівняни обирають ЄС!», адресованих до представництва Європейського Союзу в Україні, ще більше тисячі рівнян поставили свої підписи у підтримку європейського курсу України.

Під час мітингу, який відбувся біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку, громадські активісти і просто небайдужі рівняни висловлювали свою занепокоєність останніми рішеннями Уряду та невизначеністю позиції Президента і більшості Верховної Ради, які протиставили себе волі більшості українського народу.

Під час імпровізованого народного віче, за попередньою домовленістю організаторів із опозиційними політичними силами, на майдані окрім партійних наметів «Батьківщини», «Удару» та «Свободи», не було партійної символіки. Люди прийшли із державними прапорами та прапорами Європейського Союзу. Одноголосно кількатисячний рівненський Майдан зажадав від депутатів Рівне нської міської ради, Рівне нської обласної ради провести позачергові сесії та прийняти Звернення щодо волі рівнян до інтеграції з Європейським Союзом. Народне віче зажадало від Верховної Ради ухвалити євроінтеграційні закони, а від Президента – підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Рівне нський майдан із захопленням сприйняв інформацію про те, що у Києві збирається багатотисячний Майдан.

Під час мітингу виступили громадські активісти – Святослав Клічук, Віталій Примак, Зураб Кантарія, Роман Коваль, Алла Чеснокова, Лілія Москальова та інші. Слово для виступу мали і депутати Рівне нської обласної ради Сергій Штурхецький (координатор Третьої Української Республіки в області, фракція об’єднаної опозиції «Батьківщина»), Олексій Бучинський (керівник Рівне нської міської організації ВО «Свобода»), депутати Рівне нської міської ради Олександр Нестерук («Батьківщина»), Олександр Лащук (позафракційний), представник «Удару» Василь Курилас, ініціативи Третя Українська Республіка екс-нардеп Віктор Матчук.

За інформацією громадських активістів-організаторів акцій - Євромайдан в Рівному продовжуватиме свою роботу щоденно з 18-ої години.

«Європейського інформаційного намету» на Майдані Незалежності в Рівному продовжується збір підписів прихильників євроінтеграції.