Найвідоміші режисери і актори Голівуду посуньтеся. У вітчизняному кінопрокаті з'явився український фільм "Тіні незабутих предків". Режисер та актори у рамках промо нової кінострічки завітали у Рівне, аби розповісти, як створювали кіно в Україні.

У

країнцям - українське кіно. Про це говорять усі, кому не лінь, проте лише одиниці разом із пошуком натхнення знаходять і кошти на створення фільмів. "Тіні незабутих предків" - яскравий тому доказ. Режисер Любомир Левицький працював над рекламними роликами, кліпами та фільмом "Штольня". У минулому році почав знімати український трилер "Тіні незабутих предків", який за перший вікенд показу у кінотеатрах став найкасовішим, випередивши усі іноземні фільми. Бюджет кінострічки "Тіні незабутих предків" склав майже мільйон доларів. Це виключно українські кошти.

У центрі подій фільму - студенти. Їхнє життя під загрозою і допомогти може лише Мольфар і звичайно що кохання. Любомир Левицький, обираючи акторів для фільму, в першу чергу хотів відкрити нові імена у кінематографі. Всього у кастингу взяли участь майже 12 тисяч юних акторів. Зрештою, обрали найкращих. Дмитро Ступка пройшов кастинг у кінострічку "Тіні незабутих предків" з другої спроби. Акторові не властива роль студента-відмінника, проте працювати над таким образом було не складно.

Кінострічку знімали 72 дні. Локації для зйомок вибрали в Україні - це Чернівці та Карпати. Акторам та й усій знімальній групі довелося побігати гірською місцевістю. Окрім важкості із добиранням до місць зйомок, ще важче було врегулювати любовні та дружні стосунки акторів, які встигли зародитися на знімальному майданчику.

Наразі фільм "Тіні незабутих предків" готують до прокату у Польщі, Росії та навіть у Америці. Про продовження українського трилеру його творці поки не думають, хоча запевняють, якщо "Тіні незабутих предків 2" зніматимуть, то це буде утричі краще.

Кадри із знімального майданчику фільму "Тіні незабутих предків", ще більше цікавої інформації від творців кінострічки та як актор Остап Ступка оцінив роль свого сина дивіться вже цієї п'ятниці у програмі Кінолекторій о 21:15 на Першому місцевому.