"Солодкою недугою" або неінфекційною епідемією 21-го століття, називають таку хворобу - цукровий діабет. Рівненська область одна із лідерів в Україні за темпами захворюваності на цю недугу. Найшвидше ж зростає захворюваність на діабет в державі серед дітей. На початок року зареєстровано вже понад 8 тисяч дітей з цим діагнзом. Напередодні Всесвітнього дня боротьби з діабетом в Рівному обговоренню цієї недуги приурочили круглий стіл.

Надмірна спрага, втрата ваги, підвищений апетит, нудота та стійке підняття вмісту цукру в крові - це перші ознаки цукрового діабету. За словами експертів, хвороба вже посідає третє місце у світі за поширеністю після серцево-судинних й онкологічних захворювань.

Протягом останніх 11-ти років поширеність цукрового діабету в Україні стрімко зросла. За словами ендокринологів, на Рівне нщині на сьогоднішній день на обліку перебуває більше 32 тисяч чоловік хворих на цукровий діабет.

Аби цукровому діабету не дати шансу вразити організм експерти вкотре радять відмовитися від шкідливих звичок, збалансувати раціон, не гребувати помірними фізичними навантаженнями та щорічно перевіряти кров на вміст у ній цукру.