Як повідомив телеканалу "Рівне 1" заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський, карантин у Сарненському районі через спалах кору продовжено на тиждень.

Що стосується інших районів Рівне нщини, то Петро Коржевський запевнив: що немає потреби запроваджувати карантин.

- Звичайно, поодинокі випадки захворювання є, але вони не носять масового характеру, тому в інших районах карантину не планується.

Нагадаємо, на Сарненщині нині 49 дітей - хворі на кір.

Щоб уберегтися від хвороби, усім варто пам'ятати про основні симптоми кору:

- Перший симптом - підвищення температури; - Приблизно через 12 годин відзначаються виражені почервоніння і подразнення слизової оболонки очей; - Розвивається світлобоязнь; - До кінця першої доби з'являються ознаки катарального запалення слизових верхніх дихальних шляхів (нежить, кашель). - Приблизно через 2-4 дні після перших симптомів хвороби на слизовій оболонці щік (навпроти корінних зубів) виникають дрібні, з макове зерно, білуваті висипання (плями Коплика). - Через 1-2 дня (3-5-й день хвороби) раптово з'являється висип. Спочатку він проявляється за вухами і на лобі, потім швидко поширюється нижче на обличчя, шию, тіло і кінцівки. Дрібні рожеві плями висипки швидко збільшуються в розмірах, набувають неправильної форми, іноді зливаються. - У період максимального висипання, через 2-3 дні після появи висипки, температура може підніматися до 40,5 °. Висипання зберігається 4-7 днів, а потім поступово зникає в тому ж порядку, як і з'являється. На місці висипу залишаються ділянки коричневої пігментації, яка тримається 7-10 днів.