Сесію Рівнеради знову пікетували. Рівняни вирішили нагадати міським обранцям про обіцянку прозоро та відкрито голосувати під час засідання. Чи дослухалися депутати до голосу громади та про інші події пленарного дня.

Цього разу пікет Рівне ради був незвичним. Громадські активісти просто розклали перед входом до сесійної зали плакати з вимогами до депутатів. Вкотре нагадують міським обранцям про обіцянку голосувати відкрито і в поіменному режимі.

Чи то на депутатів так вплинув пікет чи то присутність прокурора на засіданні проте міські обранці таки проголосували за зміни до регламенту. Відтепер всі голосування у Рівне раді відбуватимуться у відкритому поіменному режимі. Якщо ж депутати захочуть голосувати в закритому режимі, то їм доведеться голосувати за зміну процедури. Правда такий проект рішення не сподобався окремим міським обранцям.

Про те коли депутатів попросили не піаритися на процедурі голосування дискусії практично припинилися.

До останнього не вірив що депутати голосуватимуть відкрито міський голова Рівного. Володимир Хомко переконував що депутати знімуть це питання з обговорення.

В результаті 29 міських обранців таки проголосували за зміни до регламенту. Ще більше голосів депутати віддали за земельні питання, яких було більшість на черговому пленарному засіданні сесії.