Рівняни, які люблять гуляти містом, зможуть оцінити пішохідну зону, на яку перетворять вулицю 16 Липня. Такі плани має влада. Якщо кілька днів тому викликали нарікання перехожих зруйновані тротуари та вивернуті бордюри, то найближчими днями одну частину 16 Липня викладуть фігурною плиткою. А от місцеві краєзнавці побоюються, щоб через благоустрій громада не втратила останні історичні пам'ятки, які лишилися в обласному центрі.

Перетворити вулицю 16 Липня на пішохідну зону наскільки це можливо, хоче міська влада. У яку суму обійдуться бюджету такі плани, поки не знають. Ремонтуватимуть як тільки надходитимуть кошти, запевнив міський голова. Вже вирівняли бордюри, щоб мати змогу покласти на тротуарах кісточку. Одночасно заховають від людських очей пошарпані двори.

Фігурною плиткою цьогоріч хочуть встигнути викласти тротуари біля управління залізниці та музичної школи. Наступного року - частину вулиці, яка залишиться. Знесуть старі кіоски. Та приведуть до ладу древніші двоповерхові будинки. Зокрема будівлю соцстраху. Чи збережуть при цьому історичне обличчя споруди, невідомо. Місцеві історики переймаються, аби під час ремонту, одна з найстаріших вуличок Рівного не втратила останні пам'ятки архітектури.

На 16 Липня у будинках, де колись стояли коні, нині живуть люди, розповідає краєзнавець. І повертає нас у минуле на 200 років назад, коли Рівне з невеличкого селища перетворювалось на містечко.

До ремонту вулиці і створення на 16 Липня пішохідної зони рівняни ставляться по-різному.

Закінчити ремонт обіцяють наступного року. Адже міський голова прагне, щоб людям приємно було ходити вулицею 16 Липня.