Перший місцевий продовжує цикл сюжетів про транспорт, який перевозить пасажирів. Цього разу мова під про пільгові категорії населення та вчасне прибуття маршруток на окремі зупинки. Олександр Туз перевірив, як водії дотримуються графіків і чи беруть пільговиків.

Це зупинка "Мототрек", біля однойменного стадіону. Тут для заїзду громадського транспорту спеціально облаштована кишенька. За графіком руху сюди прибувають шість маршрутів та три номери тролейбусів. Вказаний також й інтервал, за якими вони мають курсувати. За пів-години очікування в кишеньку, окрім тролейбусів заїхала лише одна маршрутка - №62. Всі інші вперто ігнорували зупинку: або просто проїжджали, або зупинялися на узбіччі. Як змусити перевізників дотримуватися умов договору розповідає начальник міського управління транспорту Віталій Миронюк. За приклад приводить нещодавній скандал з двома маршрутами, які у вечірній час не забирали людей з зупинки біля "Льонокомбінату".

Рівняни найбільше скаржаться на відсутність маршруток у пізню пору та недотримання графіку руху.

Обслуговування пільгових категорій населення - окрема тема розмови з рівненськими перевізниками.

Віталій Миронюк переконує, водії возять пільговиків безкоштовно, бо коштів їм ніхто не відшкодовує.

Що в організації пасажирських перевезень у Рівному не влаштовує самих перевізників, дивіться невдовзі на першому місцевому.