Туберкульоз і ВІЛ рідні брат і сестра. І ця закономірність турбує лікарів Рівненщини. Бо досить часто хворі на СНІД воднОчас мають туберкульоз. А ці захворювання і окремо лікувати надзвичайно складно. Подеколи призначають до дев'яти антибіотиків одночасно. Ці та інші проблеми сьогодні обговорили на засіданні міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Туберкульоз та ВІЛ-інфекція нині стали хворобами не наркоманів, а успішних людей, констатують медики Рівного. На одну тисячу населення на Рівне нщині - 20 хворих на СНІД.

Лікарі стурбовані, адже люди добровільно не перевіряються на ці недуги, а головне саме вчасно виявити, та почати лікування. ВІЛ сьогодні найчастіше має заробітчанський характер. Відтак, минулоріч у Рівному народили малят 20 ВІЛ-інфікованих жінок.

Фахівці кажуть, для більшості вагітних, які дізналися про свій статус, такий діагноз стає страшною новиною. Однак, заспокоюють, дитина має шанс народитися здоровою, якщо вчасно розпочати терапію.

Фахівці наголошують, СНІД це не вирок. Туберкульоз теж виліковний. Тому для повноцінної роботи розробили ряд заходів для попередження зараження цими інфекціями на Рівне нщині .