Прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом кримінальної справи за обвинуваченням раніше судимого 31-річного жителя м. Києва та його 28-річної співмешканки, які вчинили з корисливих мотивів ряд розбійних нападів та два умисні вбивства. Своїми жертвами вони обирали людей похилого віку та беззахисних жінок.

Так, у м.Києві та Київській області підозрювані вчинили розбійні напади на двох жінок, яких обманом заманили у безлюдні місця, та, погрожуючи насильством, забрали гроші, мобільні телефони, інші особисті речі на загальну суму близько 6 тис. грн.

У помешкання наступної жертви – 83-річної бабусі вони потрапили під виглядом квартиронаймачів. Напали на стареньку та задушили, після чого незаконно заволоділи її речами на загальну суму більш як 2,5 тис. грн.

Маючи намір продовжити свою злочинну діяльність, спільники разом приїхали у с. Тинне, що в Сарненському районі Рівне нської області. Тут проживала родичка жінки - двоюрідна бабуся. Як тільки зайшли до будинку, відразу почали душити її руками і хусткою, а потім ще й нанесли удар в голову сокирою. З будинку вони забрали 800 грн. та 5 ювілейних медалей.

Правоохоронці затримали зловмисників у місті Рівне у найманій квартирі, де ті тимчасово оселились.

У ході досудового та судового слідства дії підсудного кваліфіковано за ч.2 с.115, ч.4 ст.187, ч.2 ст.190 КК України, тобто – умисне вбивство, розбій та шахрайство.

Вироком Сарненського районного суду від 22.10.2013 чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Жінці за вчинення розбійних нападів та умисних вбивств (ч.2 с.115, ч.4 ст.187 КК України) призначено покарання згідно із цим вироком у виді позбавлення строком на 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також задоволено цивільні позови потерпілих про відшкодування матеріальної шкоди на загальну суму більш як 20 тис. грн.