До того ж рукою місцевого художника. Рівнянин Володимир Вознюк створив портрети усіх п’яти президентів України, а ще каже, що саме його малюнок напророкував президентство Януковичу.

Розписатися на чистому аркуші, аби потім отримати портрет. Саме з таким проханням звертається до політиків рівненський художник Володимир Вознюк. У його колекції портрети усіх президентів України та кількох голів Верховної ради. Кожен зображений символічно: Кравчук з чистим аркушем паперу, Іван Плющ з засуканими рукавами. Поряд з Литвином- зображення Віктора Януковича. Його перші замальовки художник зробив у вересні 2004 року, під час передвиборчої зустрічі теперішнього президента. Малювати почав завчасно, але в ескіз довелось внести правки.

Розписатися на чистому полотні Володимир Вознюк просить усіх героїв своїх портретів. І лише після цього починає малювати. Наступного президента зображати теж не квапиться. Каже, ризикнув лише раз, з портретом Януковича, таким чином напророкувавши йому президентство.

Та не лише українських політиків малює рівнянин. Аби отримати автограф від Біла Клінтона, художник перетнув кілька кордонів. Проте так і не встиг наздогнати американського президента. Тому відправив йому картину. На знак подяки отримав офіційний лист з Білого дому за підписом Біла Клінтона. Керівників інших держав малює за офіційними портретами від посольств. Каже, і тут не обходиться без казусів.

А от у молодих українських політиків Володимир Вознюк автографи поки не просив. Зате має розчерки тих, кого вже ніби списали із рахунків. Впевнений, прийде й до них черга.